Food & Drinks, Inspiratie

Magical Donut cakjes!

De afgelopen dagen in mijn vakantie heb ik aardig wat uurtjes in de keuken doorgebracht. Ik heb een hoop kookboeken erbij gepakt ook daadwerkelijk is iets lekkers uit te maken. En ik moet zeggen dat ik vrijwel over elk gerecht bespreken ben. Naast complete avond maaltijden bakte ik ook een aantal zoetige tussendoortjes. Hiervan wil ik er zeker een met jullie delen.

Het zijn namelijk hele schattige en makkelijke donut cakjes. Deze zoete cakjes kan volgens mij iedereen wel maken, smaken altijd goed en kun je eindeloos versieren. Benieuwd? Kijk mee!

Wat heb je nodig voor 12 donuts:

Het cake beslag

  • 2 eieren
  • Zakje vanilla suiker
  • 80g kristal suiker
  • 80g bloem
  • 80g boter
  • 1 theelepeltje bakpoeder
  • 2 grote eetlepels melk

Topping

Bij donuts denk je vaak aan die opvallend gekleurde rondjes en daarom kan je ook bij de cakjes je lekker uitleven met versiering.
Bijvoorbeeld een glazuur van water en poedersuiker of kant en klaar glazuur uit de supermarkt.
Je kunt ook chocola smelten en de donuts erin dippen.

Voor creatieve inspiratie moet je zeker even kijken op Pinterest. Daar kan je genoeg leuke inspiratie vinden om je donut zo aantrekkelijk mogelijk te maken!

Let er wel op dat je zowel het glazuur als de chocola pas nadat de cakjes zijn afgekoeld erop doet!

Extra benodigdheden:

Donut bakvorm
(ik heb ze gekocht bij de Wibra)
Spuitzak voor decoreren en het beslag netjes in de vorm krijgen.

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de eieren samen met de boter, de bloem, de melk en het suiker. Vroeg een zakje vanille suiker toe en een theelepeltje bakpoeder. Mix alles tot een mooi beslag samen.
Vet door donut vormpjes in met een klein beetje boter en giet hier voorzichtig het beslag bij. (Ik heb dit gedaan met een spuitzak.)
Wanneer de oven op temperatuur is bak je de cakjes goudbruin z’n 15 tot 20 minuten.

Wanneer ze klaar zijn haal je ze voorzichtig uit de oven en haal je ze gemakkelijk uit de vorm. Leg ze op een rooster en laat ze afkoelen.
Wanneer ze helemaal zijn afgekoeld is het tijd voor de versiering. Smelt eventueel de chocola of maak het glazuur.

Zelf vond ik het wel leuk om er een magisch thema aan te geven en heb ik gebruik gemaakt van roze glazuur en wit glazuur. Vervolgens heb ik de cakjes nog versierd met wat eetbare pareldecoratie wat ik tegen kwam in de supermarkt en sterretjes. 

Eetsmakkelijk!