Inspiratie, Recepten

Recept | Fluffy pancakes!

Wanneer ik s’ochtends wat meer tijd heb vind ik het heerlijk om pannenkoeken te bakken. Natuurlijk niet van die standaard gewone ‘ongezonde’. Nee, pannenkoeken van havermeel en amandelmelk belegd met fruit. Heerlijk!

Pannenkoeken vind ik heerlijk en ik ben blij dat je ook een ‘gezonde’ variant ervan kunt maken. Dit maakt ontbijten extra lekker. Toch hou ik er ook van om voor de normale versie te gaan en gebruik te maken van bloem en heel af en toe maken we dan deze heerlijke fluffy pancakes van Jamie Oliver. Omdat het recept zo leuk is en ook nog is ontzettend lekker, leek het mij leuk deze te delen!

Wat heb je nodig: (voor 12 mini pancakes)

  • 2 eieren ( we gebruiken hiervan alleen het eiwit)
  • 280 ml melk
  • 230 g bloem
  • Klontje boter
  • Snufje zout
  • theelepeltje bakpoeder
  • 2 beslagkomen
  • Mixer
  • Bakpan
  • Beleg om de pannenkoeken mee te versieren

Aan de slag!

Voor het beslag heb je 2 kommen nodig. In de eerste kom ga je 2 eieren scheiden en bewaar je al het eiwit in de kom. Wanneer dit gelukt is, is het de bedoeling om het eitwit op te kloppen met een mixer tot het een stijf schuim is.

In de tweede beslag kom doe je de bloem, de melk en een snufje zout. Dit mix je goed samen. Als ook dit beslag klaar is pak je de kom met eiwit en schep je door het beslag heen. Niet te veel kloppen anders gaat al het lucht eruit!

Zet een pan op het vuur en laat deze met een klontje boter goed warm worden. Let wel op dat het vuur niet te hoog staat. Natuurlijk wil je snel genieten van de pannenkoeken, maar geef het bij het bakken toch even rustig de tijd.

Eetsmakkelijk!